Хасково

Вещици и феи пристигат в квартал „Овчарски“ на 31-ви октомври

ХелоуинМалчуганите от детския клуб към читалище „Никола Вапцаров“ в хасковския квартал „Овчарски“ ще отбележат с карнавал 31-ви октомври- Деня на Вси Светии. Празникът ще започне в 17 часа с обиколка на квартала, съобщи секретарят на читалището Ива Томова. 

Костюмите вече са готови. Така из квартала ще обикалят вещици, феи, палячовци и Арлекино, придружени от храбрия оловен войник, мускетари, каубои. Маскираните деца ще тропат по вратите на къщите в търсене на бонбони и лакомства. Не получат ли обаче, според традицията на този празник – ще последва беля за сметка на тези възрастни, които откажат поисканото.  

окана за маскарада е отправена към всички възпитаници на близкото училище „Паисий Хилендарски“, но могат де се включат и други желаещи за бонбони или пък за правене на пакости.  

На финала на обиколката за участниците ще има и изненада в читалището. Каква ще тя обаче, това ще стане ясно вечерта на 31-ви октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button