Регион

Правят прегради срещу пожарите в община Любимец

Две обществени поръчки за създаване на минерализовани ивици и поддържане на лесокултурни прегради обявиха от община Любимец. Целта е намаляване на опасността от горските пожари.

Ивиците ще се правят край селата Дъбовец и Малко градище. Предвижда се косене на трева, изораване и дискуване на ивица с ширина 4 метра. Идеята е огънят да не може да прехвърли тази ивица и да стигне до селата. Прогнозната стойност на поръчката е 23 664 лв. без ДДС, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 18 август.

На същата дата ще бъдат отворени офертите на фирмите и за поръчката за поддържане на лесокултурни прегради край селата Белица и Малко градище. Предвижда се изрязване на храсти, окастряне на съседни дървета, очертаващи просеките на височина 2 метра, почистване на храсти, подлес и мъртва горска настилка, включително събиране на отпадъци, както и извозването им на определено разстояние. Прогнозната стойност на поръчката е 40 560 лв. без ДДС.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button