Хасково

Ухапана от бездомни кучета хасковлийка осъди общината за 2 000 лв.

Пореден ухапан от бездомни кучета в Хасково осъди общината, става ясно от решение на Хасковския районен съд.

Този път това е възрастна жена, която е била нападната на 4 септември 2019 г. в близост до жилището си на улица „Св. св. Кирил и Методий“. Хасковлийката била атакувана в ранния следобед от едро рижаво безстопанствено куче, което я ухапало по дясното бедро и я съборило на земята. Секунди след това се появили още няколко кучета, които започнали да се нахвърлят върху нея и едно от тях я ухапало по дясната подбедрица.

На помощ й се притекло момче, което разгонило животните, както и нейна съседка от блока. Пострадалата била откарана в Спешно отделение на хасковската болница, където обработили раните й. Няколко дни по-късно настъпили уложнения и жената била оперирана.

Така общината е осъдена да заплати на хасковлийката 2 000 лв. обезщетение за претърпените от нея болки и страдания, лихви и 1 130 лв. за деловодни резноски.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button