Хасково

Григор остана на косъм от титлата в Орлеан

Григор ДимитровСамо малшансът попречи на хасковлията Григор Димитров да грабне днес титлата от чалънджъра във френския град Орлеан с награден фонд 106 500 евро.  Повече от два часа продължи финалната битка на корта между 19-годишния ни талант и представителя на домакините Никола Маю, който е № 160 в света.

Григор поведе убедително с 6:2 в първия сет, съперникът му спечели втория в тайбрека със 7/6/:6. Съдбата на титлата бе решена в третия сет, в който 28-годишният Маю бе по-хладнокръвния и успя да измъкне победата в тайбрека с 7/4/:6 под бурните аплодисменти на сънародниците си в залата.

По време на двубоя Димитров реализира 17 аса срещу 8 за противника му, но допусна три двойни грешки.

Въпреки първата си загуба на финал при мъжете, хасковският талант си тръгва от Орлеан със 75 точки за ранглистата на АТР, които ще го изкачат до около 113-то място в света.

През следващата седмица най-добрият ни тенисист ще почива, а от 1 ноември е подал заявка за чалънджъра в немския град Екентал с награден фонд 30 000 евро .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button