Регион

Изграждат Дневен център за деца в риск в Свиленград

Община Свиленград20 деца с увреждания или труднолечими заболявания ще получават грижи в Дневен център за деца в риск. Той ще бъде изграден по проект на община Свиленград, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с 226 499 лева.

Детският център ще се помещава в част от сградата на ясла „Пролет“, където ще се извърши ремонт и обзавеждане на занималня, спалня, санитарен възел и медицински кабинети. Ще бъде нает екип от социални работници, психолог, логопед, лекар и възпитатели, който ще полага грижи за посетителите на центъра. Това са деца с увреждания или тежки заболявания на възраст от 6 до 14 години. Някои от тях са отпаднали или съществува риск за отпадане от училище.

В дневния център по-малките деца ще бъдат обгрижвани целодневно, а тези в училищна възраст – след учебните занятия.  Социалните услуги, които ще се предлагат центъра, ще са безплатни. Заниманията ще включват рисуване, четене, образователни филми, театрални постановки, игри, развиващи уменията за общуване, пикник и тиймбилдинг сред природата. Проектът предвижда още психологическа работа с родителите и близките на тези деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button