Хасково

Полицаи задържаха метални отливки за 20 хиляди лева

Отливките160 метални отливки, вероятно от цинк, са иззети от служители на МВР Хасково. Вчера по обяд на главния път в района на паркинг „Върбица“, хасковските полицаи са спрели за проверка товарен автомобил „Фиат Дукато“, шофиран от 35-годишен мъж от Садово.

При извършена проверка е установено, че в колата се превозват 80 от отливките с щамповки „НРБ“ и „ОЦЗ“, за които водачът не предоставя документи. В хода на разследването, криминалистите са установили, че отливките са натоварени час по-рано от водача и 66-годишният му работодател в кърджалийското село Чифлик.

ОтливкитеМеталът, използван за поцинковане е бил разпределен в спряния за проверка Фиат и в товарен автомобил Мерцедес, който е бил шофиран от работодателя, който е и собственик на двете коли.

При издирвателните действия станало ясно, че отливките с маса около 4 800 кг са закупени от лице в Кърджали, чиято самоличност е в процес на изясняване.

От полицията информират, че 1 кг от отливките струва по борсови цени 4 лева, а 1 тон около 2 500 щатски долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button