Любопитно

3-дневна акция на хасковските ловци по разселване на фазани

3 дни продължи акцията на Ловното сдружение в Хасково по доставка на фазани за разселване в природата. Близо 2 000 млади птици бяха доставени от специализираното стопанство „Тунджа“ в Ямбол.

Рано сутрин, за да се избегнат най-горещите августовски часове, фазаните бяха успешно транспортирани до Хасково. Сред първите, които получиха планираната бройка бяха ловните дружини в Динево, Криво поле, Малево.

Лов

Секретарят на дружината в Книжовник д-р Стефан Динков се погрижи поилките да бъдат заредени с вода, обогатена с витамини. Той разпръсна и зърно за поредните питомци на волиерата, която се намира в преустроена бивша селскостопанска сграда. Сухи клони за кацане подготвят фазаните за пущането им в естествена среда след задължителен двуседмичен престой под наблюдение.

Лов

Акцията е част от националната програма на НЛРС за увеличаване на популацията на пернатия дивеч. Дружините в хасковски регион са изградили със собствени сили и средства волиери – важно условие за доброто развитие на птиците. От 2017 година насам бройката разселени птици непрекъснато нараства, тази тенденция е устойчива, отчита ръководството.

Един коментар

  1. Браво! Многото работа, дава положителни резултати!Обогатяването на природата, трябва да е грижа на всички!Нещо хубаво в тези мрачни времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button