Регион

В Димитровград вече има контейнери за стари дрехи и обувки

Контейнери за стари дрехи, обувки и друг домашен текстил от днес са разположени на 6 места в Димитровград, съобщават от общината.

Продуктите, които гражданите ще предават в контейнерите за текстил трябва да са чисти и годни за употреба. Могат да се предават дрехи, обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси или друг домашен текстил.

Боклуци

Подготвените за предаване продукти трябва да са опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащият се отвор над дръжката. Контейнерите са метални, конструирани така, че да не може да се вади тяхното съдържание и да се разхвърля наоколо. Вместимостта им е 1.8 куб. м. и първоначално ще бъдат извозвани веднъж седмично. При необходимост ще бъде увеличена чесотата на извозване, а върху самите контейнери предстои да бъде разлепена информация за телефонен номер, на който гражданите могат да се обаждат, когато имат за предаване по-голямо количество. Годните за употреба дрехи ще бъдат изпращани за повторно използване в по-слаборазвити страни, а тези в по-лошо състояние ще бъдат рециклирани, допълват от кметството.

В контейнерите не трябва да се изхвърлят пластмасови, стъклени, хартиени или други отпадъци, за които има предвидени други такива съдове из града. На общината са предадени ключове за всички контейнери в случай, че някой по грешка изхвърли документ, пари или ключове. За да си ги върне е необходимо да се свърже със служителите в отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“ на телефон 0391 68271, които ще му съдействат при прибирането им.

Подобни контейнери има най-вече в по-големите градове в страната като София, Пловдив, Русе, Габрово и други.

Новите съдове могат да бъдат открити на:

ул.“Отец Паисии“ на завоя пред сградата на Градска библиотека;
ул.“Иван Вазов“, пресечката с бул.“Г.С.Раковски“ / в близост до светофара пред Църквата/;
бул.“Г.С.Раковски“ на отсрещния тротоар срещу бензиностанция „Вито“;
бул.“Ст.Стамболов“ на ъгъла зад блок №4 /по пресечката към новия Еконт/;
до спиркатата на бул.“Хр.Ботев“ №38;
ул.“Хр.Г.Данов“ срещу входа на ОУ „Алеко Константинов“.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button