Хасково

Съдът отстрани от длъжност обвинената в рекет от „Екопрогрес“

Добринка Христова

Добринка Христова

54-годишната служителка на „Екопрогрес“ Добринка Христова да бъде отстранена от длъжност, постанови Хасковският окръжен съд. Тя бе задържана на 18 октомври от служители на Икономическа полиция в момент на получаване на подкуп.

По първоначални данни жената е искала от три свои подчинени, наети по програма за временна заетост по 50 лева месечно. Обвинена е в това, че ги е изнудвала с обещанието отново да ги наеме след изтичане на трудовите им договори.

Според прокурор Павел Жеков Добринка Христова може да повлияе на хода на делото, тъй като заема ръководна длъжност. 54-годишната служителка на общинското предприятие е назначена като „техник“. Според началникът на „Екопрогрес“ Костадин Сарджев в нейните правомощия било провеждането на подбор на служители, назначаване, уволняване и съкращаване на персонала.

Според единият от защитниците на обвиняемата Спартак Попов длъжността на Добринка Христова не е ръководна, тъй като над нея има 2 нива ръководни кадри, а след тях и началникът на „Екопрогрес“. Той квалифицира искането на прокуратурата като необосновано и незаконосъобразно.

Съдът обаче остави без уважение искането на защитата на Добринка Христова. Причините – налице е обосновано предложение, че деянието е извършено, делото може да се проточи във времето, а следващата година отново ще бъдат назначавани нови хора, чийто интервюта ще трябва да бъдат проведени от Добринка Христова.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мария кузманова
мария кузманова
27.10.2010 14:53 14:53

Малко й е на въпросната госпожа! Как не я е срам да рекетира хора,които са на временни договори. Такива като нея и в затвора трябва да влезат.Излиза че тя е най- умната, а такива като нас дето не вземат подкуп са глупаци,

Back to top button