Хасково

Репортер на „Новинар юг“ в експедиция „Преоткрий България“

Тихомир Петков пред МезекФоторепортерът на „Новинар юг“ Тихомир Петков взе участие в един от туровете на eкспедиция „Преоткрий България“, която в момента обикаля Странджа и Източните Родопи. Организатор на инициативата е Сдружение „Културни проекти“ и агенция „Булфото“.

Целта е да бъдат описани и медийно отразени малко известни, но атрактивни исторически паметници в страната.

„Хасковският регион е изключително благодатен за нас, защото съчетава историческо богатство на няколко цивилизации, чудесна природа и гостоприемни хора„, бе категоричен организаторът на експедицията Евгени Димитров. Хасковския фоторепортер Тихомир Петков се е включил в заснемането на крепостта Бялградец край село Гугутка и Лютица над село Свирачи, Ивайловградско.

Бялградец е труднодостъпна през някои сезони, защото пътят към нея е преградeн на две места от Бяла река. Изкачването на Лютица също е приключение. По време на експедицията двете забележителности бяха посетени за един ден. Преди това Тихомир е заснел и крепостта Мезек край Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
експедиция
експедиция
27.10.2010 13:03 13:03

моля ви, оправете първото изречение !!!

Back to top button