Хасково

Половината от проверените аптеки дават илачи без рецепта

Аптека, илюстрацияДевет от 17 проверени аптеки в Хасково продават лекарства без рецепта, сочат данните на Изпълнителната агенция по лекарствата. В шест от обектите вместо магистър-фармацевт клиентите са обслужвани от помощник, а в три е констатирано неправилно съхранение на лекарствени продукти, съобщиха за Haskovo.info от агенцията. Едва 5 от проверените аптеки са без нарушения.

От началото на годината в Димитровград са проверени 6 аптеки, 2 от които са без установени нарушения, а в 4 от тях е констатирано, че помощник-фармацевти работят самостоятелно и отпускат лекарствени продукти без рецепта. Трите инспектирани обекта в Харманли са изрядни.

В две от четирите проверени аптеки в Любимец са продавали медикаменти без рецепта, а в Ивайловград е установен обект без разрешение. Неправоспособен служител е работил в Минерални бани, в Горски извор дрогерия е предлагала лекарства.

За продажба без рецепта глобата е до 3 000 лева. Санкцията за аптека без разрешение и тези, в които са работили неправоспособни лица, е в размер на 5 000 лева, уточниха от агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
28.10.2010 19:00 19:00

малко ли лапат тия доктори че и за елементарни хапчета трябва да им пълнимм гушата като ходим за рецепта????

Henova
Henova
28.10.2010 23:02 23:02

Ostavete aptekite na mira te moje da davat lekarstva bez rezepta no imat kasovi aparati i markirat za razlika ot lekarite i zabolekarite Nikoga dosega ne mi e izdavan kasov bon za izvar6ena manipolaziq ot lekar ili zabolekar ta zatova pitam kakvi danazi pla6tat te Molq proverete tqh

ало
ало
29.10.2010 8:53 8:53

Уважаеми защитнико на пазаруването без рецепта!
Не ревете с пълна сила ами си помислете какво би станало и каква отговорност трябва да се носи ако се изпълнява дейност за която нямаш компетенция!

Back to top button