Хасково

EVN: Над 5 км кабели са откраднати в Хасковско за 2 години

ЕлтаблоEVN призова държавата да вземе по-адекватни мерки и да засили контрола върху пунктовете за изкупуване на вторични суровини. Без сериозна намеса от страна на нституциите електроразпределителните дружества в страната, както и всички останали инфраструктурни компании, не биха могли да се справят с последствията от кражбите, заявиха от компанията.

За последните 2 години в Югоизточна България са откраднати над 135 километра кабели. На територията на хасковска област са извършени 11 кражби на електросъоръжения. Задигнати са над 5 325 метра проводници и оборудване в трафопостове, съобщиха за Haskovo.info от EVN. Общата стойност на разходите за възстановяване на материалите е за около 13 500 лв.

Увеличените посегателства, освен че водят до сериозни материални щети за компанията, стават причина за аварии и прекъсване на снабдяването с електричество за продължителни периоди от време, алармираха от дружеството. Вчера заради разбита врата на трафопост в Бургас загина жена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button