Хасково

Катя Панева внася законови промени за по-евтина вода в различните общини

Промени в Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги внася народният представител от Хасково Катя Панева. Целта е да се даде възможност на ВиК дружествата да определят диференцирани цени на водата.

Катя Панева
Катя Панева

Преди седмици Панева обясни, че това е единственият вариант цената на водата в различните общини на една област да бъде различна. Според сегашните разпоредби след вливането на ВиК – Димитровград във ВиК – Хасково цената на водата в бригадирския град ще се повиши от 1,80 лв. до 3,50 лв., колкото струва водата в областния център и останалите населени места в региона.

С внасяните от депутатката промени ще се създаде и условие, когато водата е с влошени показатели и не може да се използва за питейно битови нужди, цената да бъде коригирана. Тази цена следва да се определи от КЕВР при настъпване на отклонения на показателите, водещи до забрана на населението за ползване на вода питейни нужди, обяснява Катя Панева.

Предстои законопроектът ще бъде съгласуван с Националното сдружение на общините в Република България и с други съсловни организации, които са пряко заинтересовани от диференцирани цени на водата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button