Регион

Хванаха контрабандно злато, сребро и сексуални стимуланти на границата

Контрабандни златни и сребърни накити, както и секскуални стимуланти са задържани при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата и Агенция „Митници“.

Преди два дни на пункта пристигнал камион, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е бил селектиран за щателна митническа проверка. В арматурното табло на шофьорската кабина митничарите са намерили укрити 2 389 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета и гривни. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия били от злато проба 875 и на обща стойност 247 942 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, 36-годишният водач е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“, както и временно му е отнет документът за задгранично пътуване.

Три дни по-рано на пункта пристигнал друг камион, превозващ стока от Турция през България за Великобритания. В арматурното табло на влекача митничарите са намерили 5 картонени кутии, в които били укрити 1 100,94 грама златни накити – синджири, колиета и гривни. Според експертизата на вещото лице, откритите изделия били от злато – проба 585 и на обща стойност 88 075 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково 34-годишният водач е привлечен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 4 000 лева, както и временно му е отнет документът му за задгранично пътуване.

Същата вечер в автобус, пътуващ за Румъния е открита открита полиетиленова торба, пълна с 320 пръстена, 107 синджира, 26 колиета, 327 гривни, 777 медальона, 527 чифта обици, всички от сребро. Общото му количество е над 6 кг. на стойност 37 440 лв. Контрабандните сребърни бижута са задържани. На шофьора на автобуса е съставен акт по Валутния закон.

На 16 август на „Капитан Андреево“ пристигнал камион, превозващ стока от Турция през България за Германия. Водачът, турски гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – текстилни материали. При извършената щателна митническа проверка инспекторите открили недекларирани 11 кашона с 5 760 кутии, с общо 40 320 сашета лекарствен продукт с надписи на вид сексуален стимулант. Стойността на иззетите лекарствени продукти е 86 400 лева.

Контрабандираната стока е била задържана. 35-годишният шофьор е с повдигнато обвинение и също му е наложена парична гаранция в размер на 4 000 лв. и забрана да напуска страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button