Хасково

Показват българските будители и техните следовници в библиотеката

ИзложбатаИзложба под надслов „Библиотеката в живота на будителите и техните следовници“ е подредена в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“. 

Над 140 са материалите, включени в изложбата. Като се започне от Константин Филосов и Паисий Хилендарски и се стигне до П.Р. Славейков, Иван Вазов и Пейо Яворов“,  разказа директорът на културното средище Тонка Койчева.

Тава са все хора, отдали част от живота си на работа в библиотеките, допълни тя. В изложбата ще бъде отделено място например на Матей Миткалото, който е разпространявал „История Славянобългарская“. Ще може да бъде видян и сканиран вариант на списание „Библиотечни практики“, което е било прецедент за времето си. Хасковлии ще могат да прочетат и мисли за словото и живота на големи доайени в библиотечните науки, поясни Койчева.

Посетителите ще могат да видят и албум със строежите на Кольо Фичето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button