Спорт

Предлагат допълнително пари за баскетбола и футбола в Хасково

Мъжкият баскетболен отбор на „Хасково“ и футболният тим на „Саяна Хасково“ да получат финасово подпомагане от общинския бюджет предлага кметът Станислав Дечев за сесията на общинския съвет през август.

Баскетболният отбор има отпуснати 12 000 лв. – по 6 000 лв. за пролетните и есенните срещи. Тимът стана шампион на Българска баскетболна лига – Б група и спечели националните финали, като доби право да участва в А група. Предлага се на клуба да бъдат отпуснати допълнително 17 000 лв. от Резерва за непредвидени и неотложни нужди на общинския бюджет за класиране и участие в по-горната група. В докладната се посочва, че отборът има много почитатели и дава възможност за изява на млади таланти.

На ОФК „Хасково“ бяха отпуснати 76 000 лв. – по 38 000 лв. за пролетния и есенния полусезон. Клубът обаче прекрати участието си, като Хасково се представя през новия сезон в Трета лига от новосформирания клуб „Саяна Хасково“. Предложението е той да бъде подпомогнат с 50 000 лв. – 38 000 лв. са остатъкът от договора със стария клуб и 12 000 лв. допълнително отпуснати от общинския резерв.

6 коментара

 1. ОФК Хасково не прекрати участието си както пише, а Саяна заедно с кмета ги изгониха за да може Саяна да е единствен отбор. Те си бяха Горски извор и незнайно как изгониха ОФК Хасково от собствения им стадион, на който играха от деца. И нямаше никакво обединение на двата клуба както казаха, а футболисти и треньори бяха изгонени

 2. Ем супер де сега поне няма да се краде,че някои от деца си хрантутеха там

 3. Кмете,кмете!!! И теб ли те подлъгаха да даваш общинските пари
  за спортисти които ще дойдат от други градове,а нашите момчета
  от хандбалният клуб играят само със местни момчета. Така се
  унищожава един спорт, който без пари е напълнил залата с момчета
  и момичета, и то от Хасково. СРАМ!!!

 4. Абсолютно не съм съгласен от моите данъци да се издържат спортни клубове, които участват в първенствата. Публични средства може да се харчат единствено за спортуване на децата.

  1. +1

   Особено пък да се дават пари за частни футболни клубове, които даже не носят името на града. Нека „Саяна“ с. Г. Извор сами си финансират смотания отбор. който създадоха на мястно на градския отбор.

   Ако се дават пари, реедно е да се дават за общински начинания, примерно за спорното училище, спорт за подрастващи или за хандбалния отбор, който, ако не се лъжа,винаги е бил в първа лига в БГ.

   Ако толковане могат да изберат нещо смислено за финансиране, вместо футболния отбор на мандрата, нека да изградят една-2 безплатни тоалетни някъде из града и да ги поддържат целогодишно с тия пари. Кметът предполагам не живее в центъра и може би никога не е живял там, но нека го информирам, че всяка градинка или вътрешен двор служи, освен по предназначение, и за тоалетна. Срамотия.

 5. Може ли такава дискриминация? Закриха ФК ХАСКОВО, за да виреят под слънцето саяна и старско, а тези гордости на града не могат да домакинстват в спонсориращия ги град. Време е за Ноу Камп в Каменна, за да събере народната любов пфк Старско.
  Има още фирми – гордост на хранителната индустрия, време е кметът да ги призове за нови проекти, за да разпилее „разумно“ нашите пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button