Хасково

Ученици се състезаваха за будителите

СъстезаниетоТри отбора ученици премериха сили в състезание, посветено на народните будители. Надпреварата между „Св. Климент Охридски“, „Васил Левски“ и „Иван Рилски“ се състоя в Младежки център.

Тематиката бе свързана с българската история и ролята на народните будители. Победител се оказа отборът на СОУ „Васил Левски“. Награди имаше и за публиката.

По време на състезанието бяха открити и две изложби. Едната – с книги на възрожденци, предоставени от фонда на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“, а другата – с рисунки на ученици на тема „Народни будители“.

Основни организатори на събитията днес са възпитаниците на Школата по етнография и тяхната ръководителка Нели Арнаудова. Те направиха и акция „Дари книга“, в която баха събрани 50 детски книжки. Те ще бъдат дарени на домовете „Надежда“ и „Асен Златаров“ в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button