Регион

Тирове от Одрин до Капъ Куле заради нова система

Опашките от тировеЗаради монтирането на нова система съгласно изискваният на Шенген на пункта Капитан Андреево, движението на товарни автомобили през границата с Турция е силно затруднено. Опашката от турската страна днес стигна близо 15 километра.

Колоните от тирове преди входа на България на Капъ Куле започват почти от Одрин. На българско работи само едно трасе, което не може да поеме и без това големия поток през почивните дни.

Шофьорите на опашката чакат да минат границата от дни. От другия край на бариерата пък фирмите си чакат стоките.

Опашките от тировеВзимат ми от почивката. Вместо да съм си вкъщи сега и да си почина и в понеделник да отивам да разтоварвам, сега от тук трябва направо там на разтоварния пункт, коментира Илия Нейчев.

Работата е страшна – от десетилетия на тази граница все чакаме и чакаме, подкрепи го хърватинът Владимир Сачич.

Монтирането на системата за откриване на нелегални пътници съгласно изискванията на Шенген ще продължи и в следващите дни. Дотогва опашката от тирове на турско ще расте.

Ситуацията от турската страна на границата вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button