Регион

Избраха 7 проекта за облагородяването на 3 хасковски села

Жителите на хасковските села Войводово, Малево и Стамболийски гласуваха за 7 проекта от 20 предложени инициативи, с които ще бъдат облагородени населените места, съобщават от Фондация „Хало“. Програмата за граждански инициативи е в партньорство с община Хасково. Планираният бюджет е 3 000 лв.

Във Войводово повече от 1/3 от гласувалите са подкрепили идеята да се подменят входната врата на НЧ „Отец Паисий – 1925г.“ и прилежащите към нея прозорци.

В Малево първото място с еднакъв брой гласове си делят 3 граждански инициативи: Поставяне на пейки и ремонт на съоръженията в парка до училището, Създаване на музейна сбирка към читалището и Поставяне на пейки в парка в центъра.

В Стамболийски най-голяма подкрепа среща идеята за облагородяване на парка пред детската градина, следвана от инициативата за облагородяване на пространството пред Клуба на инвалидите и диабетиците. На трето място жителите на Стамболийски са поставили изграждането на система за видеонаблюдение, но поради големия размер на сумата, необходима за реализирането на тази инициатива, тя отстъпва място на инициативата, класирана на четвърто място – ремонт на парка в центъра.

В гласуването се включиха 5% от жителите на Стамболийски, 4,2% от жителите на Малево и 1% от жителите на Войводово.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button