Регион

Избраха 7 проекта за облагородяването на 3 хасковски села

Жителите на хасковските села Войводово, Малево и Стамболийски гласуваха за 7 проекта от 20 предложени инициативи, с които ще бъдат облагородени населените места, съобщават от Фондация „Хало“. Програмата за граждански инициативи е в партньорство с община Хасково. Планираният бюджет е 3 000 лв.

Във Войводово повече от 1/3 от гласувалите са подкрепили идеята да се подменят входната врата на НЧ „Отец Паисий – 1925г.“ и прилежащите към нея прозорци.

В Малево първото място с еднакъв брой гласове си делят 3 граждански инициативи: Поставяне на пейки и ремонт на съоръженията в парка до училището, Създаване на музейна сбирка към читалището и Поставяне на пейки в парка в центъра.

В Стамболийски най-голяма подкрепа среща идеята за облагородяване на парка пред детската градина, следвана от инициативата за облагородяване на пространството пред Клуба на инвалидите и диабетиците. На трето място жителите на Стамболийски са поставили изграждането на система за видеонаблюдение, но поради големия размер на сумата, необходима за реализирането на тази инициатива, тя отстъпва място на инициативата, класирана на четвърто място – ремонт на парка в центъра.

В гласуването се включиха 5% от жителите на Стамболийски, 4,2% от жителите на Малево и 1% от жителите на Войводово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Емилия
Емилия
25.08.2021 6:28 6:28

А от къде били общинските съветници, ах колко ще крадем пак.

Back to top button