Любопитно

Събират архивни картички и снимки за празника на Димитровград

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ стартира кампания по набиране на архивни картички или стари снимки на Димитровград, съобщават от общината.

Целта е те да бъдат дигитализирани. След това хората ще могат да си ги получат обратно, а тези, които останат дарение за библиотеката ще бъдат заведени във фонда й.

Дигитализацията ще даде възможност архивни материали от Димитровград да се разглеждат и в бъдеще, без опасност да бъдат безвъзвратно изгубени за поколенията. Кампанията се организира по повод на предстоящата 74-а годишнина от създаването на Димитровград, която ще се отбележи на 2 септември.

Картичките и снимките могат да се изпращат по пощата или да се донесат на място в библиотеката на адрес: Димитровград, ул. „Св. Климент Охридски“ №7, всеки делничен ден от 8:30 ч. до 18 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button