Хасково

Ръст: 100 новозаразени с коронавирус в Хасковско, сред които и медици

Ръст на новозаразените с коронавирус през последното денонощие в Хасковска област отчитат от областния оперативен щаб. 100 са новите случаи и са от всички общини без Ивайловград. Вчера в региона са поставени 333 дози ваксина.

Сред заразените са санитарки от МБАЛ – Хасково и Специализираната болница за активно лечение по онкология – Хасково, медицинска сестра от 19 детска градина – яслена група, фелдшер от ЦСМП – Хасково, лекар от ЦСМП – филиал Свиленград, като няма карантинирани на работното място. Положителни са и четирима афганистанци от СДВНЧ -Любимец, като двамата имат контактни 32 лица, а другите двама – нямат контактни.

142 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Починали са 45-годишна жена от Хасково с диабет и 62-годишен мъж от Свиленград без придружаващи заболявания.

10 663 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията. 9 198 са оздравели, а починалите са 685.

1 911 са новозаразените в страната при направени 24 008 теста. 33 са починали, а оздравелите са 450. 2 873 са настанени в болница, като 248 са в интензивни отделения. Поставени са 13 739 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button