Регион

Настояват за спешен ремонт на оградата по границата с Турция

В кратки срокове да се извърши ремонт на компрометираните участъци от оградата по българо-турската граница и да се изготвят пътни карти на прилежащата инфраструктура, е решено на работна среща във връзка с охраната на границата, съобщават от областна администрация – Хасково.

Срещата е проведена в сградата на областна администрация – Ямбол и в нея са участвали областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас – Георги Чалъков, Минко Ангелов и проф. д.н. Мария Нейкова, заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов, заместник-министрите на МВР Емил Ганчев и Венцислав Катинов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорът на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов, директорите на областни дирекции Ямбол и Хасково и РДГП – Елхово.

Среща

Областните управители са запознали присъстващите с актуалното състояние на оградата, компрометираните участъци и отправените от тяхна страна искания за финансиране за ежегодна поддръжка на съоръжението, които към този момент не са удовлетворени. Тяхното желание е оградата да бъде предадена за стопанисване на „Гранична полиция“, защото са крайни ползватели и имат възможност за постоянно наблюдение и оценка за състоянието на обекта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button