Регион

Стотици военни се включват в охраната на границата

Няколкостотин военнослужещи ще се включат в охраната на българската граница за предотвратяване на нелегалното проникване на мигранти. Предстои министърът на отбраната Георги Панайотов да издаде заповед, съобщават от министерството.

„Натискът на българската граница се увеличава, което изисква от правителството да действа и то прави точно това“, подчерта министър Панайотов. По думите му, военнослужещите, които ще заминат за границата, ще бъдат основно от двете бригади на Сухопътните войски и от Съвместното командване на специалните операции, между 400 и 700 души, в зависимост от необходимостта, със съответната техника и екипировка.

При необходимост те ще подпомагат жандармерията и „Гранична полиция“ в тяхната дейност, включително и за изграждане на преградни съоръжения, евакуация (включително и медицинска), наблюдения на границата (включително и морската, ако има подобна необходимост).

Както Haskovo.info писа, на 13 август президентът Румен Радев направи инспекция на оградата по българо-турската граница. Държавният глава се обяви за спешен ремонт на съоръжението, а от Гранична полиция поискаха допълнителни сили за охраната на границата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button