Хасково

Концерти и рецитали за народните будители в Хасково

Бългаски ритмиС куп концерти бе отбелязан Денят на народните будители в Хасково тази вечер. На сцената на читалище „Заря“ се представиха различните формации към културното средище. Спектакъл бе озаглавен „Слава вам будители народни“.

С богата програма отбелязаха празника и в читалище „Никола Вапцаров“. Акцент в празника бе слово за българските будители през годините, за приноса на българите в европейската и световна история. В рецитала имаше лично творчество, посветено на България, както и изпълнелия от деца на най- вечните български стихотворения.

Читалище ВапцаровПо същото време в залата на Младежки център клуб „Български ритми“ даде старт на новия си творчески сезон. В концерта участваха музикантите от общинския народен оркестър, ученици от музикалните паралелки на димитровградското СОУ „Васил Левски“ и изпълнители от Хасково.

Кулминацията за публиката бяха песните на квартет „Българка джуниър“. Певиците Христина Атанасова, Фанка Койнарова, Елена Беделева и Тонка Колева зарадваха почитателите на фолклорната музика.

 Квартет Българка Джуниър  Ученички от СОУ Васил Левски Димитровград

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button