Хасково

Спипаха цигари за над 1 милион в камион с мандарини

Цигарите180 490 кутии цигари на стойност  1 353 675 лева конфискуваха свиленградски митничари в района на ГКПП „Капитан Петко Войвода“.

Вчера при преминаване на гръцко-българската граница е селектират за проверка товарен автомобил, управляван 55-годишен полски гражданин, с който е пътувал 32-годишен негов съгражданин. ТИР-ът по документи превозвал мандарини за Полша. Митническите служители отклонили камиона за сканиране и щателна проверка в халето на Митнически пункт „Капитан Андреево“.

При проверката се оказва, че мандарините са използвани за „кожух“, а в средата на каросерията са укрити цигари. По първоначални данни цигарите са от марките „Gold Classic“ и „Capital“.

ImageВодачът и спътникът му са в свиленградския арест, където са им повдигнати обвинения. По-късно местните антимафиоти са установили, че товарната кола е била съпроводена от лек автомобил „Тойота“, в която са пътували двама мъже на 35 и 36 години и 34 –годишна жена, всички от Полша. След 22-часово издирване те са задържани на на ГКПП „Дунав мост“.

Данните на хасковските полицаи сочат, че организатор на закупуването, транспортирането и доставянето на безакцизните цигари от Гърция за Полша е полякинята. Лицата са конвоирани до полицейското управление в Свиленград, където са приведени в следствения арест за 72 часа с постановление на прокурор. Цигарите без бандерол и товарната кола с полуремаркето са иззети с протоколи. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button