Хасково

Младежите от БЧК стартираха „Време е да прогледнем“

Обучението в ХасковоМладежи от Хасково и Харманли се учиха какви са вредите от наркотиците и как да се борят срещу дискриминацията, съобщи за Haskovo.info специалистът „Младежки дейности“ Венета Стойчева. Обученията са част от националната кампания „Време е да прогледнем!“ за толерантност и равнопоставеност, която стартира Българският младежки червен кръст.

„Наркомании и наркотични зависимости“ е била темата на обучението в областния град. Акцентът е бил поставен върху начина на действие на наркотичните вещества, продължителността и пораженията, обясни Стойчева. 17 младежи от града са се включили в проявата. Те са били обучавани от техни връстници – десетокласниците Иван Абаджиев и Маргарит Петров от Професионалната гимназия по механоелектротехника. 

Участници в обучениетоВ Харманли обучението е преминало под надслов „Промоция на хуманитарни ценности“. Младежите се се започзнали с основни понятия като дискриминация и толеранстност. В града на Белоногата отново обучетилят е бил ученик – десетокласничката от СОУ „Неофит Рилски“ Наталия Иванова.

Дейностите по кампанията „Време е да прогледнем“ продължават с раздаване на информационни материали, в които могат да бъдат прочетени изповеди на наркозависими и как се указва първа помощ на наркован изпаднал в абстиненция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button