Хасково

Никола Инджов подари 4 книги на Икономиката

Никола Инджов

Никола Инджов

Четири тома събрани съчинения подари на хасковката Финансово-стопанската гимназия известният български поет Никола Инджов. Днес той бе специален гост на школото, а поводът за визитата му – 75-годишния му юбилей.

Никола Инджов e български поет, белетрист, публицист, есеист, преводач на поезия от испански, португалски, руски и сръбски. За стиховете му критиците казват, се открояват на фона на скованата от догми и клишета българска лирика в края на 1950-те. 

Никола Инджов е роден в Бургас в семейството на бежанци от Беломорска Тракия. Детството му преминава в Созопол и Гюмюрджина (дн. Северна Гърция), юношеството му — в Хасково. Завършил е тукашната Финансово-стопанската гимназия, по-късно следва икономика във Варна, учи испански език в Хаванския университет.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button