Хасково

Училищни павилиони и столове продават нездравословни храни

ПавилионНа 4 хранителни обекта са съставени актове през изминалата седмица, сочат данните в информационния бюлетин на Регионалната здравна инспекция. Санкционирани са павилион и стол в училище в Димитровград заради неспазване на асортимента според Наредбата за здравословното хранене на учениците, уточниха от Здравната инспекция.

Акт е наложен и на училищен бюфет заради неизпълнено предписание, свързано отново със същата наредба. Инспекторите са санкционирали и цех за кулинарни изделия в димитровградското с. Каснаково, в който се приготвя храна за организирано ученическо хранене. Причината за наложения акт е лоша хигиена.

Общо 130 проверки са извършени през изминалата седмица от отдел „Контрол на хранителни обекти и храни“ на Здравната инспекция. Издадени са 10 предписания, взети са 4 проби за анализ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.11.2010 18:57 18:57

„добър ден“!

Kati
Kati
03.11.2010 8:40 8:40

Дано снимката към статията не от павилион в зоната на училището. Вижте какво се предлага на децата – близалки няколко вида, бонбони, шоколади, солети, чипсове . . . , все „здравословна“ храна. А . . . има и едно плодово мляко.

pdd
pdd
03.11.2010 14:04 14:04

da kati….suglasna sm s teb
samo deto cigarite lipsvat

Back to top button