Хасково

Само Маджарово и Тополовград с договори за снегопочистване

Срещата в Областна администрацияСамо Маджарово и Тополовград имат сключени договори за снегопочистване на четвъртокласната пътна мрежа и населените места. Това съобщи днес на заседание в областна администрация – Хасково държавният експерт и представител на проверяващите комисии Стефан Марков. Той уточни, че срокът за сключване на договори е удължен до 15 ноември.

„„Ясно е, че на много от общините финансите за снегопочистването няма да са достатъчни, но до този момент няма внесени докладни към Министерството на финансите, местните Общински съвети и областния управител за недостига на средства“, уточни Марков. Друг пропуск на общините по отношение на зимната подготовка е, че до гражданите не достига информация какъв е графикът за почистване на населените места. Освен чрез медиите, местните власти трябва да поставят подробен график на достъпно място в сградите на общините.

Съгласно заповед на областния управител Румен Данев са извършени две проверки за проводимостта на речните корита в областта. Констатирано е, че местните власти не са си свършили работата и не са кандидатствали за финансиране по оперативна програма.

Като трагично бе определено от Марков състоянието на обектите, където се съхраняват потенциално опасни химични вещества. Проверката им продължава до края на ноември, когато ще бъдат оповестени подробно резултатите от нея.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button