Регион

Откриха над 90 000 цигари в тайник в каравана

Над 90 000 контрабандни цигари са открити в специално изграден тайник в каравана на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Преди ден на пункта пристигнал джип „Land Rover“ с чужда регистрация с прикачена към него каравана. Водачът, британски гражданин, пътувал със семейството си от Турция за Великобритания.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При първоначалния оглед митничарите констатирали, че в задния край на караваната е изградена допълнителна стена, което се потвърждава и при последвалия рентгенов контрол.

Цигари

След демонтаж на част от стената в специално изградения тайник, облепен с алуминиево фолио, са открити 3 416 кутии (68 320 къса) цигари с марката Marlboro и 1 088 кутии (21 760 къса) цигари с марката Parliament. Откритите тютюневи изделия са без български акцизен бандерол и са иззети.

На водача са съставени два акта – единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, другият – за наличието на тайник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button