Спорт

7 световни купи за Галаксико тази година

Ивайло Сапунджиев

Ивайло Сапунджиев

Седем световни купи са спечелили възпитаниците на балетна школа „Галаксико“ – Димитровград от началото на тази година, похвалиха се от общината. Последната е от Световния и Европейски шампионат по танцово шоу, който се проведе от 27 октомври до 2 ноември в унгарския град Печ. Във форума, в който участие са взели близо 4000 танцьори от 26 държави, „Галаксико“ са се представили с 19 състезатели в три възрастови групи – 9 – 11, 12 – 15 и над 16 годишна възраст.

Най-малкият представител на школата на Тихомир Митев бе Ивайло Сапунджиев, който е само на 8 години. Той е бил допуснат за участие след специално разрешение от Световната танцова организация. В Печ малчуганът напълно е оправдавал гласуваното му доверие. Станал е финалист и се е класирал на 6-то място, побеждавайки световния шампион от Загреб – Хърватска. Това донесло купа на отбора

Ивайло Янев също се е преборил за шестото място в солата с танца „Принцът на Персия“. Той обаче не получи купа, тъй като до финала са били допуснати само 5 състезатели.
Стипендиантът към МОН Златомир Колев, държавната стипендиантка Ивета Бинева и Виктория Кьосева станаха 7-ми във своята възрастова група.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button