Хасково

15 кг хероин задържани на Капитан Андреево, разбиха нарко мрежа

ХероинБлизо 15 кг хероин са били задържани снощи на ГКПП „Капитан Андреево“. Дрогата е била открита в лек автомобил „Опел“, управляван от 33-годишен столичанин. По искане на „Гранична полиция“ влизащата на наша територия кола е била щателно проверена.

При отстраняване на дясната въздушна възглавница на арматурното табло униформените се натъкнали на 29 пакета с неправилна форма, увити в индиго. Те били пълни със  14,880 кг светлобежово прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на хероин.

След задържането на шофьора, при спецоперация „Разпространителите“ в София е бил арестуван и тартора на престъпната група, организирал разпространението на наркотици на територията на столицата.  Това е 29-годишен мъж, регистриран за притежание на дрога. При акцията на криминалисти от СДВР, служители на ГДБОП и ГДГП, ръководена от Софийска градска прокуратура, са били „закопчани“ и 11 криминално проявени лица на възраст от 23 до 33 години, които участвали в нарко мрежата.

При извършените обиски в 6 софийски квартала били намерени и иззети различни количества амфетамини, марихуана, мобилни телефони, заготовки за разфасоване на наркотични вещества – съобщиха от МВР. Открити са и документи за воденото счетоводство при продажбите.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button