Спорт

Григор със стипендия от МОК, Диа срещу Карлос Моя

Григор Димитров19-годишният хасковлия Григор Димитров спечели стипендия по програма „Олимпийска солидарност“ на Международния олимпийски комитет. Най-добрият ни тенисист, който в момента е 112-ти в световната ранглиста при мъжете, ще получава ежемесечна финансова помощ до олимпиадата в Лондон през 2012 година. 

Същата стипендия ще получава и първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, похвалиха се от родната федерация по тенис, която е кандидатствала по програмата пред Българския олимпийски комитет с подкрепата на нейния председател Стефка Костадинова.

Комисията по олимпийска солидарност към МОК е одобрила отпускането на стипендии на двамата най-добри български тенисисти, които са с голям шанс да участват в Игрите в Лондон.

Диа Евтимова Междувременно хасковлийката Диа Евтимова ще играе в събота демонстративен мач срещу бившия № 1 в света и шампион от „Ролан Гарос“ 98 Карлос Моя.

Прочутият испанец идва в София по случай 80-годишния юбилей на федерацията ни по тенис и ще изнесе открит урок на шампионите ни при юношите и девойките до 10, 12 и 14 години. След това Моя ще играе демонстративен мач на двойки с участието на полуфиналистката от тазгодишното издание на „Уимбълдън“ Цветана Пиронкова, миналогодишният  тенисист № 1 на Европа при 16-годишните Димитър Кузманов и втората ни ракета при жените Диа Евтимова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button