Любопитно

Димитровград празнува 74 г. с концерт на D2 и Стенли

Днес Димитровград празнува 74 години от своето създаване.

На обяд в лятната градина на Историческия музей ще бъде представен календарът на община Димитровград за 2021/2022г. Той е уникален с това, че началото в него започва с отброяването на месеците от септември до септември.

Сам по себе си календарът има висока художествена стойност. Сега продължава представянето на художници, трайно присъстващи във фонда на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, както и такива, свързали живота си с Димитровград, тематично обединени от синьото. Корицата е на Георги Стойнев „Пейзаж в синьо“.

В 18:30 ч. в зала „Гросето“ е тържествената сесия на общинския съвет, а от 20 ч. изпълненията на Забавно-духов оркестър и военна рота ще сложат началото на кулминацията за празника на града. Официалната част ще започне с издигане на националното знаме.

Уникално пиротехническо шоу очаква жителите и гостите на града. Зарята е създадена специално за празника на града. Концерт ще изнесат D2 и Станислав Сланев – Стенли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button