Хасково

Майка намери мухи в пюре от млечната кухня в Хасково

За мухи в пюре от броколи, взето от млечната кухня в хасковската Детска градина №20 „Весели очички“, сигнализиираха със снимки читатели на Haskovo.info.

„От месец взимам храна за детето си и ми се случва за втори път да намеря мухи в нея. Това е храна за бебета“, казва възмутената майка. При първия случай от кухнята я убеждавали, че ще направят разследване, но след това не вдигнали телефона за повторен разговор. Сега сигнал е изпратен и до Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково.

Храна

От фирмата, приготвяща храната, коментираха пред Haskovo.info, че при тях няма подобен сигнал, но по принцип проверяват всяко едно оплакване. Те не изключиха проблемът да е в пункта, където храната пристига запечатана и след това се разлива.

От общината заявиха пред Haskovo.info, че още днес следобед назначават комисия, която утре ще провери разливната, когато се приема храната от фирмата и после се дава на родителите.

ИЗПРАТИ НОВИНА

7 коментара

    1. Добре, че сама си готвя на децата и не се налага да купувам от млечната кухня!

  1. Често взе да се случва в тази градина.Май проблема е при разсипването.Ние бяхме намерили пластмасово парченце.И персонала пак се оправдаваше. Хигиената им е ужасна.

  2. Да направят храната в еднократни кутии и направо да е разлята от кухнята доставчик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button