Регион

Започва втори ремонт на магистрала „Марица“

Започва ремонт на 6-километров участък от автомагистрала „Марица“ в участъка от Капитан Андреево до Свиленград в платното за Хасково, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Шофьори се жалват, че отсечката е в безобразно състояние, има неравности и друса. Докато трае ремонтът движението ще се осъществява двупосочно в платното за ГКПП „Капитан Андреево“. По трасето от Капитан Андреево до входа на Свиленград ще се ремонтират 3 селскостопански подлеза и 2 моста, ще се подмени асфалтовата настилка в 6-километровия участък. Той ще е с нова маркировка, пътни знаци и мантинели.

След като завършат ремонтните дейности в платното към Хасково, движението ще се прехвърли в обновеното платно и ще стартират предвидените работи в платното към граничния пункт. Ще се ремонтират 4 км, 2 моста, селскостопански подлез, ще се подменят пътната настилка и маркировката, ще се монтират нови знаци и мантинели.

Очаква се ремонтните дейности на магистралата между Капитан Андреево и Свиленград да завършат до 1 ноември. Работата ще се изпълнява от дружеството АБ АД, с което АПИ има договор за поддържане на автомагистралния участък.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта на движение в участъка – до 50 км/ч.

Haskovo.info припомня, че все още платното на магистралата за Капитан Андреево от 85 до 80 километър в района на Любимец е затворено за ремонт на моста над река Йерусалимовска. Движението се осъществява двупосочно в платното за Хасково. Очаква се работата да приключи до 10 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button