Хасково

Стягат протест в Хасково срещу новите противоепидемични мерки

Протест срещу новите противоепидемични мерки ще се проведе в Хасково на 7 септември от 16 до 18 часа пред сградата на РЗИ до общината, съобщи за Haskovo.info председателят на браншовата организация на ресторантьoрите и хотелиерите в Хасковско Стойчо Ганашев.

Той посочи, че очаква в протеста да се включат около 80 собственици на заведения и хотели, които за два часа ще затворят в знак на протест. Към хасковския протест ще се присъединят собственици на заведения и казина от Харманли и Свиленград, диджеи, спортни клубове, езикови центрове.

„Не сме съгласни разходите ни да са на 100%, а да работим при намален капацитет. За пореден път нашият бранш се превръща в изкупителна жертва, а в същото време не се сещам за по-мръсно нещо от автобусните дръжки и седалки, например“, коментира Ганашев. По неговите думи всичко вървяло към задължителна ваксинация, а според него хората трябвало да имат информиран избор.

Ганашев допълни, че негови колеги вече са сменили бизнеса, а обучен персонал продължавал да напуска, защото не виждал сигурност.

Подобни протести вече се проведоха в няколко града на страната.

8 коментара

 1. Защо до общината? То шефовете са в областна администрация а не в бившото ХЕИ

 2. ЗА ДА НЕ НИ ПРАВЯТ НА ЛУДИ………..НАДИГНЕ ЛИ СЕ НЯКОЙ, ВСИЧКИ ЗАД НЕГО! САМО ТАКА СЕ ОТСТОЯВА ПОЗИЦИЯ

 3. Значи хората да мрат, а забавлението да върви на 300 процента. Нито един от браншовете, които протестират, не е от първа необходимост. Може и без тях известно време, а колкото до компенсациите – ако не бяха крили обороти и заплати, нямаше да има огромен проблем.

 4. ДЕПУТАТИТЕ ДА СИ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ С 80% И КОРОНА-ВИРУСА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗАВИНАГИ, НАПЪЛНО СЪМ СИГУРЕН ВЪВ ТАЗИ МЯРКА
  Да я приложат и ще видите че повече няма да има Вирус

  1. То и аз съм сигурен, че страдаш от интелектуален дефицит, ама това не променя ситуацията

 5. Браво! Много хора ще започнат и да напускат, когато фъксинациите станат задължителни. А дали ще ни задължат зависи само от нас – за пръв път от доста време насам България е на най-доброто място в някоя класация – последно място по брой ваксинирани. Значи все пак народът не е толкова манипулиран.

  1. Всъщност означава съвсем друго – че народът е прост и манипулируем, вярва на конспирации, а не на науката. Как пък най-развитите държави имат по 70 процента ваксинирани, сигурно от манипулациите успяват да развиват и икономиката си, и хората да живеят по-добре…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button