Хасково

Хасковските данъчни събраха с 19 млн. лева повече

С 19 млн. лв. повече са събрани към края на август спрямо същия период на миналата година, съобщават от офиса на НАП в Хасково. За първите осем месеца на 2021 г. НАП в Хасково е събрала за бюджета 211,6 млн. лв.

Данъчните приходи са 90,5 млн. лв., включително: 38 млн. лв. данък върху доходите на физически лица, 19 млн. лв. корпоративни данъци и 32 млн. лв. ДДС.

Близо 117 млн. са осигурителните вноски, в това число: 69 млн. лв. за държавно обществено осигуряване, 32,5 млн. лв. здравно-осигурителни вноски и 15 млн. лв. за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративния данък – 19%. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 9 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 11% спрямо същия период на миналата година.

Междувременно от НАП съобщиха, че хасковски инспектори от звеното за фискален контрол ще се включат в денонощни наблюдения в 13-те най-големи борси в страната за плодове и зеленчуци. Най-близите от тях са в Пловдивска област. На входа и изхода на тържищата ще има временни контролно-пропускателни пунктове, където инспекторите ще следят за контрабанден внос и укриване на приходи от продажбите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button