Хасково

Парад на сервитьора в Гимназията по туризъм

Парад на сервитьораС парад на сервитьора и кулинарна изложба приключиха Паскалевите дни в Гимназията по туризъм. Вече трета година училището с гордост носи името на книгоиздателя от Хасково Александър Паскалев.

Днес ученици от десети, единадесети и дванадесети клас показаха уменията в сервиране и барманство, като дефилираха с пълни табли пред съученици, ръководство и учители. Гост на тържеството бе и началникът на отдел „Административно – правно, финансово – стопанско и информационно обслужване“ към РИО на МОНМ Иван Ванчев.

Подредена бе и кулинарна изложба- пасти, еклери, пити, приготвени от възпитаниците на гимназията от специалност „Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“.Всички вкусотии от изложбата бяха дарени от училището на децата от дом „Асен Златаров“.

От началото на тази учебна година гимназията има и нова придобивка –  кът с малък фонтан, издържан в битов стил. Над него е поставена и икона, подарена на училището от вече завършили ученици. От ръководството на гимназията споделиха, че кътът е направен, за да могат и ученици, и учители да се чувстват по- приятно, а и училището да бъде още по-привлекателно.

В момента ученици на гимназията се подготвят усилено за участие в Национално състезание в Троян от първи до трети декември, организирано от Асоциацията на училищата по ресторантьорство, хотелиерство и барманство. Гимназията ще се представи и в четирите категории – готвач, сладкар, сервитьор и барман. Очаква се в надпреварата ще вземат участие 28 училища от цялата страна.

Image  Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button