Хасково

Освободиха Тодор Марков като управител на ВиК – Хасково

Управителят на ВиК – Хасково Тодор Марков е освободен от длъжност, научи Haskovo.info.

Той беше на поста от 2015 г. Това лято кметът на Хасково и народни представители му поискаха оставката заради несправянето с честите аварии, загубите на вода по мрежата и очакваното й поскъпване според новия бизнес план на дружеството. Срещу него имаше и протест на площад „Свобода“.

Опитите на Haskovo.info да се свърже с Марков засега са неуспешни.

За поста се спряга името на Борис Бусаров от Асеновград, като това окончателно ще стане ясно след почивните дни, коментира пред Haskovo.info областният управител Минко Ангелов. Той допълни, че името на новия управител не е било съгласувано с него.

Управителят се назначава от ВиК холдинга, който е собственик на водното дружество. Засега в публичната част на Търговския регистър Бусаров все още не е вписан, тъй като тече тридневен срок за приемане на заявлението за промяна на фирмените данни.

5 коментара

  1. Хайде хасковлии празнувайте сега от чешмите ви ще потече мед и масло защото сте кухи и си мислите че като изчегъртат един шеф следващия ще направи чудеса. Да ви е честит и урана и алфата и мангана.

  2. Мда и новия шеф веднага ще почне да сменя водопроводите в Хасково… както ВиК си оправят вик авариите, така и кмета действа……само дупки запушват и отпушват……на това ако му се вика работа и кмета да се маха…..Кога ще има цялостен план и програма за подмяна на тръбопроводите навсякъде в града???? Кога ще се асфалтират всички улици че само си разбиваме колите….баси и областния град….

  3. Дават му пари и ремонтира и подменя тръби – не му дават, след това го обвиняват и махат! Така се работи в България.
    Чух, че искали да направят водата 4,20 на кубик.

  4. Не познавам в детайли работата му, ама цялата работа мирише на измиване на ръцете. Доколкото знам човека се опита да направи нещо, но като не среща подкрепа как да стане. Сега го уволняват, за да освободят напрежението, ще обещаят промени, ще обещаят и на новия подкрепа и пак ще се повтори същата работа. Ако се вгледаме ще видим, че Марков успя да стегне някои неща – например финансовото положение беше много по-зле преди него. Загуби имаше преди него, а като няма пари как да се оправи. Това е положението за съжаление в родна България, само се прехвърлят отговорности. А за цената – не трябва да се оплакваме от вдигането на цената. Цената се определя по някакви формули. Доходите ни са ниски, доходите. За доходи трябва да протестираме. Макар че ако погледнем за периода от последното вдигане, средните доходи са се увеличили. Наясно съм, че това не значи, че всички са го почувствали. Бог да пази България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button