Хасково

Вилна зона „Орфей-3“ се вдигна на протест срещу безводието

Протест срещу безводиетоВече няколко години хората от вилна зона „Орфей-3“ в Хасково нямат вода. Въпреки че водопровод има, чешмите са пресъхнали. Днес половината от 100-те жители в района се събраха, за да обсъдят проблемите си. Събранието прерасна в протест.

Хората недоволстват, защото преди 17 години със собствени средства са изградили водопровод, който дълго време ги е захранвал с живителната течност. Преди 2 години обаче ВиК прекъснали водоподаването, защото сметките на общия водомер не излизали.

Протест срещу безводиетоСега хората са принудени да носят вода от километри или да наливат от кладенци. Те искат водното дружество да предприеме мерки срещу некоректните абонати и да пусне водата на останалите.

От ВиК обясниха, че водопроводът на хората в „Орфей-3“ няма акт 16 и ползването му е незаконно. Въпреки това дълго време вода е имало. Абонатите сега трябва да си направят нов проект и да вземат разрешение за експлоатация на тръбата. От ВиК все пак поеха ангажимент при техническа възможност да пуснат вода поне на част от хората.

Още за проблема с безводието във вилната зона вижте във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
българин
българин
08.11.2010 9:58 9:58

Живеем в Европа!!!!!! Браво хора протестирайте , търсете си праватае ,отидете на стачка във ВиК и попитайте господин Петко как ще реши ли проблема? Отдел Продажби спат ли?Там какво става?Искайте да ви решат проблема та отидете и в София да попитате Плевнелиев!!!!!

дали
дали
08.11.2010 17:10 17:10

Кой да попитат??? Има ли кой да им отговори???? Некадърност, невежество, к…….. и т. н. в това предприятие. Ше си стоят жадни хорицата.

гето
гето
09.11.2010 8:19 8:19

Ще пуснат водата пак предизборно!!!! Ще видите, че съм прав.Не им стиска на всички там.Какво, че ние ще им плащаме водата.

Back to top button