Регион

Свиленград пести 30% с топло от газ в общински сгради

Газова инсталацияОсем общински сгради в Свиленград вече се отопляват с природен газ. Това са ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Слънце“, ЦДГ „Снежанка“, ЦДГ „Радост“, ОУ „Иван Вазов“, Дневен център със седмична грижа, общинската администрация и болницата, съобщиха от кметството.

Проект за газова инсталация е изготвен и за СОУ „Д-р Петър Берон“, което ще премине на новото гориво след като достигне до него газопреносната мрежа.

Според изчисленията на специалистите очакваната икономия на средства от преминаването на отопление с природен газ е около 30 %. При прогнозни изчисления на база стойността на 1 MWh топлоенергия – при използвано гориво газьол за отопление разходът е 184 лева, а приблизителната стойност на 1 MWh топлоенергия при гориво природен газ е около 130 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.11.2010 8:23 8:23

Браво, много добре, но май обектите не са приети, а работят! Къде е РДНСК да ги санкционира. Защо когато става дума за Ставри Димитрово всички институции бяха много активни, а за газта в свиленград си правят пас?

Back to top button