Спорт

И тази година две първи места на кроса от Димитровград до Хасково

Двама са първенците от тазгодишния лекоатлетически крос „Ванко Дяков“, посветен на празника на Хасково. Така беше и на миналогодишното му издание.

Сега първи на финала за 53.20 минути пристигнаха Георги Жеков от Харманли и Георги Гергов от Ловеч. Те участваат за втора година, като през 2020-а бяха на трето и четвърто място.

Крос

При дамите за поредна година победителка е Маринела Нинова от „Локомотив“ (Дряново). Тя финишира за точно 1 час. Вчера Нинова е спечелила и кроса в Съединение.

38 бяха участниците в тазгодишния лекоатлетически крос „Ванко Дяков“, като дамите бяха 9. Най-малкият Мерт Красимиров на 5 г. от Хасково финишира на велосипед и получи специален приз. Най-възрастният е Васил Николов на 70 г. от Димитровград.

 

Кметът Станислав Дечев награди победителите в кроса. При юношите до 18 години победител е Георги Русев, на второ място е Костадин Бояджиев, на трето – Павел Татаров. При девойките до 18 години най-бърза е Наталия Бояджиева, втора се класира е Еми Тимарова.

В категория „Елит“ – мъже до 40 години на шесто място е Дилян Бояджиев, пети е Лъчезар Николов, четвърти е Гено Увардов, трети се класира Димитър Маринов. Финалът тук пресякоха заедно победителите Георги Гергов и Георги Жеков.

В категория „Елит“ – жени до 35 години третото място е за Росица Белева, второто за Николинка Бояджиева, победител е Маринела Нинова, която получи и специалната награда от семейството на Ванко Дяков.

Във възрастова група мъже – 40-50 години на второ място се класира Николай Попов, победител е Антон Ангелов. При жените над 35 години на трето място е Росица Степанова, на второ място е Миглена Политова, а най-бърза и победител в кроса е Мария Иванова. При мъжете на възраст между 50 и 60 години първото място е за Йонко Андреев. При мъжете над 60 години второто място е за Джаматин Кязим, победител е Серьожа Кючуков. При мъжете над 70 години победител е Васил Николов.

Всички наградени получиха грамоти и парични премии от община Хасково. Наградният фонд на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“ е 3 360 лв., допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button