Хасково

69 ареста благодарение на държавния СОД в Хасково

Ангел АнгеловЕкипите на сектор СОД към Областната дирекция на МВР стигат по подаден сигнал до обектите, които охраняват за 3-4 минути, похвали се днес началникът на сектор „Техника“ инж. Ангел Ангелов по повод професионалния празник на полицията.

По думите това се дължи на факта, че колите на СОД са в непрекъснато движение и патрулират по определени маршрути. Бързата реакция е вкарала в ареста 69 нарушители на реда. Те са заловени по време на 35 случая от началото на годината до сега.

Държавният СОД в Хасково охранява над 2800 обекта, като близо 2000 се намират в града, уточни инж. Ангелов. Това са 99% от банките, обменните бюра, златарските ателиета, магазини и частни домове.

За частните домове цената на месец е 24 лева с ДДС, за офиси – 36 лева. Охраната на големите търговски обекти започна от 45 лева.

Сред последните сигнали, на които служителите на СОД са се отзовали, е опитът за обир на хранителния магазин на ул. „Славянка“, където пияна рускиня се опита да прибеле оборота на собственичака, припомни инж. Ангелов, който представи изложба на специализирана техника за превенция и технически средства за защита, охрана и видеонаблюдение. Проявата е част от честванията на професионалния празник на полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button