Хасково

Литургия и курбан в църквата „Св. Архангел Михаил“

АрхангеловденПразнична литургия отслужи днес архиерейският наместник отец Антоний Енев в църквата „Св. Архангел Михаил“ по повод Архангеловден.

Стотици миряни пристигнаха в храма за да се помолят за здраве и да опитат от курбана. „Толкова хора отдавна не са идвали„, разказаха за Haskovo.info жените от църквата. Те бяха възхитени от литургията, в която са се включили момчета от Пловдивската семинария.

Според православната църква Св. Михаил е един от седемте първенстващи ангели, стоящи винаги пред престола на Господ. Денят на Св. Архангел Михаил – военачалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели е вторият по значимост след Димитровден есенен празник на Българската православна църква.

В църковната иконография е изобразен с копие в ръка, тъпчещ с краката си дявола. В българската народна традиция Архангеловден се свързва с почитта към мъртвите и душата на човека.

Имен ден празнуват всички, които носят името Ангел, Ангелина, Архангел  Михаил, Михаила, Гавраил, Радка, Радко, Рангел, Райчо, Райна, Радослав, Рада, Рая, Огнян, Пламен, Емилия, Емил, Милен, Мильо, Михаела, Серафим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button