Хасково

Протестно шествие в Хасково срещу противоепидемичните мерки – ВИДЕО

Ресторантьори, хотелиери и представители на други браншове протестираха пред сградата на РЗИ в Хасково срещу влизащите от днес до 31 октомври в сила по-строги противоепидемични мерки. Сред протестиращите имаше представители от областите Кърджали и Стара Загора.

Председателят на браншовата организация на ресторантьoрите и хотелиерите в Хасковско Стойчо Ганашев каза, че с новите мерки секторът щял да изпадне в колапс. Много негови колеги вече се отказвали и заминавали за чужбина. „Искаме да работим, нищо повече“, каза Ганашев, като посочи, че правото на труд е залегнало в Конституцията.

Протест

Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров допълни, че с новите мерки се съсипвал бизнес, изграждан през последните 30 г., а младите кадри заминавали за чужбина.

Протест

Той заяви, че този вирус не е турист и не избира само кръчмите и хотелите, а ходи още по обществения транспорт, банките, държавните учреждения, хипермаркетите и навсякъде. Според Димитров ако има локдаун той трябва да е за кратко за всички и да се реши проблема кардинално, а не да си пречупва техният бранш, който определи като средната класа и гръбнака на икономиката. „Искаме право на труд и хляб“, завърши Атанас Димитров.

Протест

Заведенията, чийто персонал участваше в протеста, бяха затворени. Част от протестиращите горяха предпазни маски. Последва шествие до театъра и обратно, водено от лекотоварен автомобил. Протестиращите минаха покрай работещи заведения и ги освиркаха, защото не са ги подкрепили.

12 коментара

 1. А, така. Хубавичко сте набутани един в друг да протестирате, ама като ви лепне ковида след това измислено шествие, недейте да се оплаквате.

 2. Интересното е как целия персонал на човек в политиката Прави протест 😀😆😆😅 ако беше герб на власт едвали щеше да има такова нещо смешни сте. Работата е много серозна не сте се срещали от близо с вируса и лаете ….

 3. Горите маски а не знаете каква опастност грози целия свят вместо да се сплотим и да се пазим правим обратното евала ПРОСТ НАРОД !!!!

  1. Вие пък много знаете, всичко е с цел манипулация. Това е обикновен вирус, с нищо не е по-различен от другите, а смъртни случаи от други вируси СЪЩО има, да не говорим, че много от тези смъртни случаи въобще не са заради простия ковид.

   1. Обикновен вирус си ти не си се сблъсквал с вируса затова говориш така работата е много сериозна !

 4. А защо когато работодателите ги карат да работят в сивия сектор не протестират?

 5. Чета ви коментарите и се чудя , защо имаме самочувствие на супер умни ,след като видимо сте малоумни !!!
  Децата заразявали (затваряме градини ,училища ) родители също излизат в отпуска , заведенията заразяват ( затваряме ги ) само да питам персоналите как сте живи бе хора след като около вас гърми тоя вирус . Да затворим пак всичко за да може бабето и дедото да крастосват неуморимо от пейка на пейка , докато другите , се чудят как да си платят тока . Ами не е много справедливо , да поставяме младите да бъдат необразовани защото онлайна не е нищо освен отбиване на номера , да остават една част без работа , а другите работят . В едно заведение има 20 човек персонал , в завода на Язаки са 2000 . Слагайте си маските като пазарувате в магазините поне и си мийте ръцете , вместо да ми се правите на умни и разбиращи .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button