Хасково

Официално: Борис Бусаров е новият управител на ВиК – Хасково

Борис Бусаров е новият управител на ВиК – Хасково, съобщават от Български ВиК холдинг. Днес той е бил представен от Ивайло Ванков – заместник-председател на Управителния съвет на холдинга, чието дъщерно дружество е ВиК – Хасково.

Както Haskovo.info писа, Бусаров сменя Тодор Марков, който управляваше дружеството от 2015 г. Новият управител на ВиК-Хасково има дългогодишен опит в „Напоителни системи“ ЕАД, като през април 2012 г. е започнал работа като специалист „Контрол услуги“ в клон Марица. През 2018 г. е заемал длъжността заместник-управител на „Напоителни системи“ – клон Тополница, а през последната година е бил „Вътрешен контрол“ в Централно управление на дружеството, съобщават от холдинга.

Борис Бусаров
Тодор Марков и Борис Бусаров

Борис Бусаров е завършил „Стопанско управление“ във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Средното си образование е придобил в Икономическия техникум в Хасково.

Преди да започне работа в „Напоителни системи“ е бил управител на клон и търговски представител на „Ален Мак“ АД – „Евро Съплай“ ЕАД и „Саранда“ ООД.

Ръководството на „Български ВиК Холдинг“ разчита на Борис Бусаров да представи програма за развитието на дружеството, ключови цели за енергийната ефективност, намаляване на загубите и подобряване качеството на предоставяните услуги за гражданите на Хасково, пишат в официалното си съобщение от холдинга. От новия управител се очаква да изработи и представи публичен план пред обществеността за намаляване на честите аварии, загубите на вода по мрежата и защита на цената на водата, завършват от холдинга.

6 коментара

 1. Няколко интересни факта около новия шеф на ВиК Хасково.
  1. Борис Кирилов Бусаров, роден през 1984 година, като за цялата си кариера, където е работил е бил за максимум 1-2 години, като е сменял фирми в различни сфери на дейност, малко е излъгал за трудовия си опит.
  2. Какво образование има и къде е завършил защото е представен като икономист ?
  3. Досега какви професионални квалификации има във ВиК сектора и как се е справил на предишните си длъжности ?
  4. Каква визия има за ВиК Хасково ?
  5. Бил е в листите на ПП’’ГЕРБ’’ на местните избори през 2015 год., като кандидат за общински съветник за Асеновград под номер 16. Ще обслужва интересите на кмета на Хасково или на гражданите ?
  6. Какъв управленски опит има или идва във ВиК Хасково за CV ?
  7. Скъпи съграждани точно това е калинка, дори не е от областта, не му пука за Хасково, идва просто за да подписва проекти.
  8. Това е пълна безотговорност към нашият град.
  9. Кой ще търси отговорност на това недорозумение ?
  10. Кой стои зад назначението на Бусаров ?

 2. Бил в „Напоителни системи“, значи разбира от поливната вода, която доставят като питейна ВиК Хасково. Иначе, икономистче, от звено за контрол, разбирай суша и затворени кранове чака Хасково, ще пестим.

 3. Много прост, злобен и двулучен народ сте това „гражданите на Хасково ей ужас. Никога няма да се отървете от злобата, арогантността, двулучието, интригите, наглото поведение независимо пол,възраст и образование си остават все така Изключително ЗЛОБНИ, Прости и нагли ужас.

 4. Кономист с диплома от елитен университет в който дали изобщо дали знае какво е учил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button