Хасково

И община Любимец с четиридневна работна седмица

ЛюбимецОт началото на ноември до 31 март 2011 година община Любимец и звената към нея ще работят на четиридневна работна седмица, съобщават от администрацията. За този период от време служителите ще ползват 20 дни неплатен отпуск. 

Антикризисната мярка се предприема след решение от мастния Общински съвет и заповед на кмета на общината, с които бе променен Устройствения правилник на администрацията. В него бе създаден нов член 53а, в който се определят дните и начините за ползване на неплатения отпуск от служителите. Последният ден от работната седмица – петък ще е неработен за тези служители, които не обслужват граждани.  Останалите работещи в администрацията ще възраст служебните си задължения по график, по който могат да ползват неплатения си отпуск. 

Причината за антикризисната мярка е затруднено финансово състояние на общината, допълват от администрацията. За деветмесечието събираемостта на местните данъци и такси е 50%, а постъпленията от неданъчни приходи са едва 27%. Не е за пренебрегване и факта, че от юли бюджетът на общината бе актуализиран и намален с 12% на годишна база.

Недостатъчните средства доведоха до ненавременно плащане към различните доставчици на услуги, на фирмата по сметосъбиране, както и до закъснение на заплатите на служителите в администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button