Хасково

Безработни извиха опашки на трудова борса в Хасково

Десетки безработни извиха опашки пред Бюрото по труда в Хасково, където се провежда обща трудова борса. Тя започна в 11 часа и ще продължи около час и половина. Безработните се редяха на опашки, за да се запишат за участие в борсата.

Очакваха се 11 работодатели, като някои не бяха пристигнали за нейното начало. Предлагаха се работни места за стругар, шлосери, заварчик, монтажист на метални изделия, машинен оператор, монтажист на кабели, хладилен техник, товарач, складов работник, оператори в производството, шивачи, машинен инженер, невъоръжена охрана, сервитьори, сладкари, кредитен консултант, кадрови войници. След обявяване на списъка със свободните работни места някои от безработните коментираха пред Haskovo.info, че те не са за тях и се канеха да си тръгнат.

Безработни

По последна информация регистрираните безработни в Хасковска област са 5 509. Безработните над 50 г. са 2 319 – 41.1% от общо регистрираните. Младежите до 29 г. са 596, като делът им е 10.8%, а висшистите са 649, или 11.8%. Регистрираните продължително безработни с престой в бюрото по труда над 1 г. са 904 и са 16.4%.

2 коментара

  1. A за лекари места има ли? И ако има къде са? Защото всички казват, че има дефицит на лекари, а няма свободни места. Къде е истината? МЗ да вземе и да провери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button